O Šarenku

Biografija

Klaun Šarenko je dugogodišnji animator, klaun i mađioničar za djecu. Osim klauna Šarenko je izvođač i umjetnik koji igra uloge Djeda Božićnjaka, Svetog Nikole i mnoge druge u interaktivnim predstavama za djecu. Kao umjetnik i izvođač animacijskih programa radi na dječjim rođendanima, izvodi predstave za vrtiće i nastupa javno za potrebe firmi, hotela, turističkih zajednica, trgovačkih centara i drugih organizacija.

Autor je nekoliko jedinstvenih animacijskih programa i predstava za djecu:
Predstave: 'Smijeh je lijek za sve' 'Čarobni Djed Božićnjak' 'Zlatne priče svetog Nikole' 'Čarobni Maskenbal'
Suautor je i izvođač interaktivnih predstava 'Čarobna Zima' Čarobna fešta' Čarobna Livada 'i 'Čarobna šuma' koje izvode Čarobni animatori

Rođen je u Splitu i animacijom djece počeo se baviti 2003 godine kao animator u ljetnom kampu Euroclub na otoku Šolti. Vodio je dnevnu i večernju animaciju, organizirao sportske igre, kreativna natjecanja i upoznao veliki broj prekrasnih ljudi, učitelja, profesora, djece, animatora iz cjelog svijeta i stekao veliko iskustvo u radu s djecom i mladima Osim animacije u ljetnom kampu nekoliko godina radi kao animator na dječjim rođednanima u igraonici Gingola i Čarobni Grad u Splitu. Godinu dana radi kao tajnik i organizator dječjih natjecanja i aktivnosti u jednom od najvećih sportskih kolektiva u Hrvatskoj– Taekwondo klubu Marjan

2016. godine osniva obrt za izvođačku umjetnost 'Šarenko'i u potpunosti se posvećuje animaciji djece i stvaranju jedinstvenih animacijskih programa za djecu.Pohađa razne cirkuske radionice, surađuje sa samostalnim umjetnicima, kazališnim družinama i kolegama u cilju usavršavanja i poboljšavanja svih nastupa.Povezuje se sa kolegama iz regije i ulaže u vrhunsku i kvalitetnu opremu za izvođenje svih programa i nastupa.

2018 godine u suradnji sa plesnim klubom D'N'F i grupom animatora Šarenko osniva 'Čarobne Animatore' ekipu koja izvodi interaktivne predstave za djecu i kroz igre, ples i pjesmu zabavljaju djecu na raznim manifestacijama uključujući advente u Splitu, Omišu, Bolu na Braču, Dugom ratu, maskenbale u Splitu, Marini, Stari Gradu, rođendane Joker Centra i Mall of Split.

Osim klasičnih nastupa Šarenko dugi niz godina s ponosom sudjeluje i pomaže u raznim humanitarnim projektima:

Marijini obroci
Domnius Angelus
A di si ti?
Centar Mir Rudine
Igrajmo se

Ono što klauna Šarenka posebnim i prepoznatljivim je jedinstvena interakcija sa djecom koju su prepoznali mnogi roditelji, tete i partneri.Kombinacija animacije u kojoj djeca konstantno sudjeluju:igraju se, plešu, žongliraju, asistiraju u izvođenju mađioničarskih trikova i tako doživljavaju potpuno zadovoljstvo i sreću pamteći svaki trenutak zabave koji nose sa sobom cjeli život!

Nastupi i postignuća

Od 2015. Klaun i balon modelator na rođendanu Lesnine Dugopolje
Od 2015 redoviti gost i izvođač na božićnom adventu u Solinu
Od 2016 nastupa na Božićnom gradu u Makarskoj i danu grada Makarske
2016 Gost voditelj na Dubrovačkoj televiziji u emisiji 'Zimski đir'
4 puta organizator i izvođač rođendana trgovačkog centra Joker
2017. sudionik kviza '5 na 5' na Rtl televiziji sa ekipom St animatora
Od 2017 redoviti izvođač 'klaun magic showa' u Rogoznici
Od 2017 organizator i izvođač dječjeg dočeka Nove godine u Omišu
Od 2014 sudionik, izvođač i suorganizator 'splitskog dječjeg krnjevala'
2018 Specijalni gost izvođač na gusarskoj bitci u Omišu
Dugogodišnji izvođač na adventima u Splitu, Dugom ratu, Makarskoj, Trogiru, Bolu na Braču, Solinu, Baškoj Vodi,
Dugogodišnji izvođač programa za turističke zajednice grada Makarske, Rogoznice, Brela, Baške Vode, Dugog Rata, Splita, Solina

III gimnazija je ove godine za pomoć oko već tradicionalne božićne proslave i podjele poklona djeci naših djelatnika pozvala Čarobnog djeda Božićnjaka koji je svojim zabavnim nastupom animirao i zabavio preko 40 djece predškolskog uzrasta. Unio je blagdanski duh ne samo u srca mališana već i brojnih mama, tata, djedova, baka i ostalih. Sva djeca su dobila slikovnice iz humanitarnog projekta 'Zmaj Anđelko pomaže djeci' i tako smo dobili jednu lijepu humanitarnu, zabavnu i čarobnu priču.

III Gimnazija Split

Klaun Šarenko je u našem vrtiću izveo nezaboravnu predstavu s obiljem smijeha i oduševljenja. Njegova interakcija s djecom je bila prisutna od početka do krajanastupa pri čemu je cijelo vrijeme zadržao dječju koncentraciju. Sve pohvale i preporuke.

'DV pipi duga čarapa solin'

Šarenko bilo je prekrasno, zabavili ste djecu i unjeli ste u dječje živote zabavu, smijeh, igru….
Uz smijeh i zabavu uveli ste nas u blagdansko vrijeme darivanja, i ispunili sva naša očekivanja, i više od toga…
Preporučamo Šarenka svakoj dječjoj zabavi, jer će zasigurno uljepšati svaki trenutak  posebnog dana.
Hvala Vam Šarenko na nezaboravnoj blagdanskoj zabavi, najbolji ste.

Ustanova Des Split

Posjet Djeda Božićnjaka djeci dijabetičarima do 14 godina u SPLITSKOM DIJABETIČKOM DRUŠTVU. Također posjetu su prisustvovali braća, sestre, roditelji i prijatelji malih dijabetičara koji su se svi zajedno upoznali sa čarobnom stranom Djeda Božićnjaka. Djed je svojim čarolijama i trikovima nasmijao i zabavio kako djecu tako i odrasle. Veselje uz podjelu poklona dodatno je naglasio šalama. Veliko hvala!

'Splitsko dijabetičko društvo'

Klaun Šarenko je naš prijatelj i volonter koji već godinama sudjeluje u našoj akciji A di si ti?!
Naša zajednička misija je senzibiliziranje djece za socijalne probleme, poticanje volonterstva kod djece i brige za druge. Naša zajednička misija je izgradanja mladih ljudi koji će ovaj naša grad učiniti boljim i šarenijim. Hvala našem prijatelju i vidimo se u prvoj sljedećoj akciji solidarnosti!

U ime svih korisnika, volontera i zaposlenika MoSt-a 
Drago Lelas

Poštovani, Zahvaljujemo se za suradnju na adventu održanom u Dugom Ratu. Svojim nastupom ste izmamili osmjehe na lica kako najmladima tako i njihovim roditeljima. Nadamo se budu6im suradnjama. Dugi Rat, 18.12.2017. god.

TZ Dugi Rat

Zahvaljujemo Vam za izrazito veselje koje nam svojim radom već duže vrijeme unosite u našu ustanovu.Već dvije godine surađujemo i s velikom radošću iščekujemo svaki Vaš dolazak.
Stoga Vam se želimo zahvaliti i ovim putem i poželjeti Vam još mnogo izmamljenih osmjeha na licima najmlađih.

Anita Sedlar, 'DV Mala Sirena'

Djeca su iskrena, a njihova iskrena srca prepoznala su klauna Šarenka.Najvažnije prilikom tog kontakta su njihova radost, zabav i veselje.Naime, Šarenko je pokretač kod niza uspješnih solinskih zabavnih programa. Njegovi trikovi, žongliranje, ples, baloni izvlače ono najlijepše, a to je veseli smijeh kod djece.
Ističemo izvrsnost i korektnost odrađenih programa za djecu s područja Grada Solina.

Radojka Bučan, 'Grad Solin prijatelj djece'

Dječji doček 2018. Svakako je jedan od najatraktivnijih programa koji se, u sklopu manifestacije Omiški božićni grad održao na trgu Stjepana Radića tijekom prosinca.
Brojna nasmješena dječja lica, ali zadovoljni i sretni roditelji dokaz su odličnog programa koji je klaun Šarenko pripremio za Omišane.
Radujemo se dočeku 2019. I novim Šarnekovim iznenađenjima.

Petra Bartulović, 'Grad Omiš'

Zahvaljujemo vam ste što ste kao klaun Šarenko doprinijeli našem ljetnom kulturno zabavnom programu te ste svojim nastupima izmamili velike osmjehe na lica djece i roditelja.
Radujemo se našoj daljnjoj suradnji.

Marijo Mladinić, TZ Rogoznica
Slider